Заев: Денес НАТО ни посака добредојде

Премиерот Зоран Заев, по потпишувањето на протоколот за членство на нашата земја во НАТО од страна на 29-те земји членки, упати честитка до сите граѓани.

„Ова е голем, историски ден за сите наши граѓани. Денеска најголемиот безбедносен сојуз на светот, НАТО, ни посака добредојде. Денес седнавме рамо до рамо со нашите сојузници, на иста маса, во иста алијанса. Среќни сме, и треба да бидеме бидејќи обезбедивме трајна стабилност за нашата земја. Обезбедивме сигурност, безбедност и мир. Прогресот и развојот сега се незапирливи“, пишува Заев во честитката.

Нашите генерации, додава тој, и децата на нашите генерации ќе живеат подобро, во земја и во регион кои зрачат со надеж.

Најнови вести од Centar.mk