Нови цени на горивата

Ќе продолжи ли постојаниот раст на цените на горивата во Македонија?

Откако беше обелоденета последната одлука на Регулаторната Комисија за енергетика, малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 се зголеми за 0,50 ден/лит во однос на цената утврдена со

Одлуката од 22.01.2018 година и со тоа цената на ЕУРОСУПЕР БС- 95 изнесува 68,00 ден/литар што значи уште едно поскапување.

Цената на дизелот се намали, но сепак ја достигна психолошката граница од 60 денари за литар/

За помалку од шест месеци горивата поскапеа за 15 денари.

Во понеделник Регулаторната комисјиа се очекува да ги соопшти најновите цени на горивата. Се ќе биде познато утре напладне.

Најнови вести од Centar.mk