Обиколницата околу Битола, на магистралата Ресен – Прилеп повторно во функција

 Магистралниот пат Прилеп- Ресен кој поради свлечиште беше затворен за сообраќај околу два месеци денеска од 12.50 часот е пуштен за сообраќај, информира АМСМ.

Додека обиколницата над Битола беше затворена, сообраќајот беше пренасочен низ градот.