Супер вест: Значително поевтинуваат бензинот и дизелот

<a href=”https://goo.gl/kWM63Z” target=”_blank” rel=”noopener”><img class=”size-full wp-image-15749 aligncenter” src=”http://sky.com.mk/wp-content/uploads/2018/02/GN-DobroUtro-DobraNokj-Banner-300x250px.gif” alt=”” width=”300″ height=”250″ /></a>
Малопродажните цени на нафтените деривати согласно Методологијата за формирање
на цените, се намалуваат во просек за 6,19%.

Малопродажните цени на ЕУРОСУПЕР БС-95, на ЕУРОСУПЕР БС-98, на дизелот
ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) се намалуваат за 2,50
денари за литар во однос на цените утврдени со Одлуката од 05.02.2018 година.

Mалопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 65,50 ден/лит.

Малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 67,00 ден/лит.

Додека малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 57,00 ден/лит, додека малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство
(ЕЛ-1) изнесува 45,50 ден/лит.

Најнови вести од Centar.mk