Целосна програма на Преспанскиот јаболкобер 2018

Чест и задоволство ни е да Ве поканиме на традиционалната манифестација

„ПРЕСПАНСКИ ЈАБОЛКОБЕР 2018“

која ќе се одржи  во Ресен од 25.09-28.09.2018 година

 

25.09.2018 година- Вторник

Почеток: 20:00 часот;

Место:   Дом на култура „Драги Тозија“-Ресен;

-„Тринаесет песни за тринаесет Величествени“-вечер посветена на Ресенчани.

 

26.09.2018 година – Среда

Почеток:18:00 часот;

Место:Дом на култура „Драги Тозија“- Ресен;

-Изложба на делата од ликовната работилница.

 

Почеток: 19:00 часот;

Место: Градски плоштад „Цар Самоил“-Ресен;

-АФ „Кардешлик“-Ресен;

-КУД „Таше Милошевски“-Ресен;

-КУД „Солана“-Солин (Р.Хрватска);

-Група „Фонтана“-Битола.

 

 

27.09.2018 година-Четврток

Почеток: 11:00 часот;

Место: Овошен насад Свислион Агроплод;

-Свечено откинување на првото јаболко.

 

 

Почеток:11:00 часот;

Место: Градски плоштад „Цар Самоил“-Ресен;

-Настап на учесници од детски фестивал „Си-До“;

-Група „Охридска чалгија“;

-Ликовна работилница „Јаболко на хартија“.

 

Почеток:12:00 часот;

Место:Градски плоштад„Цар Самоил“-Ресен;

-Штандовска презентација на производи и механизација.

 

Почеток: 13:00 часот;

Место: Големата општинска сала;

-„Предизвици и придобивки од ЕУ ориентирано земјоделство“.

 

Почеток: 14:00 часот;

Место: Ресторан „Две лири“-Ресен;

-Доделување на општински награди;

-Коктел.

Почеток:20:00 часот;

Место:Градски плоштад „Цар Самоил“-Ресен ;

-„Бени &Нон Стоп“;

-„Црвена јабука“.

28.09.2018 година-Петок

Почеток:10:00 часот;

Место: Градски стадион –Ресен;

-Меморијален фудбалски турнир „Благоја Котларовски-Баги“;

 

Почеток:11:00 часот;

Место:Спортска сала „Зоран Стојановски“-Ресен;

-Меморијален ракометен турнир „Зоран Стојановски“;

-Доделување на награди за спортски активности.

 

Почеток: 20:00 часот;

Место: Плоштад „Цар Самоил“-Ресен;

-„Екстраваганза“-Ресен;

-„Слаткаристика“.

 

Најнови вести од Centar.mk