Министерот Алаѓозовски во Ресен: Со соработка до заштита на вредното наследство и развој на културата

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски, денеска беше во работна посета на Ресен, при што имаше средба со градоначалникот, Живко Гошарески.

Read more

(ФОТО) ОТЕЦ ПИМЕН СЕ ПРАШУВА, ЌЕ ОДИМЕ ЛИ ПЕШ ДО ГОЛЕМ ГРАД? – ДРАМАТИЧНО ПАЃА НИВОТО НА ПРЕСПАНСКОТО ЕЗЕРО

Тешко може да се објасни ситуацијата во која за само неколку месеци Преспанското Езеро, по природен пат се повлече за

Read more