Димитров ќе учествува на меѓународната конференција против анти-семитизмот во Рим

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров утре во Рим ќе учествува на меѓународната конференција за одговорност на државите, институциите и поединците во борбата против Анти-семитизмот во регионот на ОБСЕ. Конференцијата се организира во рамки на Италијанското претседавање со Организацијата за безбедност и соработка во Европа.

Министерот Димитров ќе има свое излагање на конференцијата во кое ќе се осврне на значењето и улогата на еврејската заедница во Република Македонија и активностите кои ги презема Република Македонија во справувањето со кривичните дела, мотивирани од омраза и борбата против антисемитизмот.

Се предвидува, на маргините на конференцијата, Димитров да оствари средби со свои хомолози.


Source: Македонија