Инспекции упаднаа во Чаир – еве што се случуваше

Општинскиот инспекторат на Општина Чаир во соработка со инспекторатот на Град Скопје и Министерството за внатрешни работи спроведоа акција за отстранување на нелегалните продавачи од тротоарите на улиците Кемал Сејфула и Лазар Трповски, и јавната површина во близина на пазарот во Чаир.

„Слободното движење на граѓаните на јавните површини и градењето легална и достојна конкуренција се неспорни приоритети“, информираат од општината.


Source: Македонија