Фото: Бројни новинарски екипи од светски ранг присутни во Отешево

Дваесетина новинари од од најпознатите македонски, грчки и светски медиуми го следеа настанот во Отешево, кој се најде на насловните на речиси сите медиуми од регионот, но и на првите страници на Би Би Си и Си Ен Ен.

За настанот известуваа и светски познати новински агенции.

Голем беше интересот и на српските медиуми.

 

Најнови вести од Centar.mk