Фото: Живко Гошаревски стана нов градоначалник на Ресен

Во пријателска атмосфера се изврши примопредавањето на градоначалничката функција во Општина Ресен утрово во 11 часот дознава Скај.

Според информациите до кои дојде СКАЈ.мк победничкиот кандидат кој доаѓа од редовите на СДСМ, Живко Гошаревски ја превзеде функцијата од својот предизборен опонент на овие локални избори Ѓоко Стрезовски кој доаѓа од ВМРО ДПМНЕ.

Од денес и официјално Живко Гошаревски е идниот градоначалник на Општина Ресен, а СДСМ повторно по речиси осум и пол години го врати својот бастион.

Скај дојде до фотографии од примопредавањето кои и ги објавува.