Најлудото оружје на светот: Погледнете како ова „чудо“ испукува милион куршуми во минута (ВИДЕО)

Според Гинисовата книга на рекорди, најбрзото огнено оружје е М134 мини митралез кој е направен уште 60-тите години, а испукувал 6000 куршуми во минута. Ако мислите дека тоа е импресивно, почекајте да го видите оружјето наречено „Metal Storm“.

Развиен од австралиска компанија, овој прототип од своите 36 цевки може да испука милион куршуми во минута!

Погледнете…

Source: Мозаик