ЧУДО НЕВИДЕНО: И пчелите ги почитуваат иконите… Нема да си поверувате на очите!

Во регионот Капндрити во близина на Атина, побожниот пчелар Исидорос Тиминис во една од своите кошнички со пчели поставил икона од Распетието Господово.

Набрзо потоа кога ја отворил кошничката бил вчудоневиден. Пчелите покажале почит кон иконата, тие ја извезле со восок целата икона освен делот каде е прикажано лицето и телото Господово.

Оттогаш тој секоја пролет во кошничката ги става иконите на Спасителот, Богородица, и Светителите, а резултатот е секогаш ист.

Source: Мозаик