ПОРАНЕШЕН МАСОН СВЕДОЧИ: „Луцифер ни ги откри своите идни планови“

Интервјуто е снимено 1980-тите години, а она што се зборува се случувало неколку десетици години порано.

Ви пренесуваме сведоштво на Роџер Морнеау кој во раната фаза од својот живот упаднал во тајни секташки друштва. На видеото во прилог Роџер зборува на кој начин е повикан во таа секта и на кој начин спиритизмот делува на луѓето и светот. Открил тајни и идни планови на „ѓаволот“.

Помеѓу другото, тој рекол дека комуницирале со самиот Луцифер, а тој им кажувал што треба да направат. Говорел за борбите на ѓаволските сили против силите на доброто. Работите кои му биле „страшни“ станале нормални.

Погледнете го видеото:

Фото: Pixabay

Source: Мозаик

Најнови вести од Centar.mk