Погледнете како 36.000 деца во перфектен склад изведуваат кунг фу потези (ВИДЕО)

Филмскиот режисер Иниго Вестмајер ни дава поглед во Шаолински храм и Кунг фу академија во Кина, па можеме да видиме колку се импресивни боречките вештини на тамошните ученици.

Подготовката е строга, бара дисциплина, издржливост и страст. Најголемата школа за кунг фу во земјата ја посетуваат 36.000 ученици.

Следното видео е редок увид во еден скриен свет и доказ за тоа што човечкото тело и ум можат да постигнат.

Импресивно!

Source: Мозаик