НЕОБИЧНА МАПА: Еве каде се наоѓала територијата на Македонија пред 175 милиони години!

Уметникот Масимо Пиетробон направил мапа на светот од пред 175 милиони години кога на Земјата постоел суперконтинентот Пангеа.

 

Како изгледа мапата во голема резолуција и каде се наоѓала територијата на Македонија пред 175 милиони години погледнете ТУКА.

Source: Мозаик

Најнови вести од Centar.mk