„Каде сега, таму, ваму…“

Колку само комични ситуации имаше околу избори  доволно говори и податокот дека многу луѓе се откажуваат од својата граѓанска должност, а причината е малку банална.

Имено, еден гласач на Фејсбук поставил интересна фотка од едно избирачко место, каде било поставено упатство каде треба да се оди на гласање.

Ништо необично, би рекле… Но, она што е тука збунувачко е насоката на стрелката која покажува лево, а под неа пишува ДЕСНО!

Под оваа слика, очигледно збунетиот гласач, напишал: „Каде сега, таму, ваму…“

Source: Мозаик

Најнови вести од Centar.mk