(ВИДЕО) Лебдење или одење по замрзнато езеро

Планинарот Томас Нунук и неговиот пријател направија фантастичен видеозапис, кој прикажува како изгледа одењето по замрзнато кристално бистро езеро.

Видеоснимката, која за три дена на видеосервисот „Јутјуб“ е погледнато повеќе од 1,9 милион пати, е снимена на езеро на словачката планина Високи Татри. Водата на езерото е толку бистра што оддава впечаток дека се оди по воздух, а не по мраз.

Source: Мозаик

Најнови вести од Centar.mk