ТУКА проверете колку е често вашето презиме во Македонија и во светот!

На веб порталот Forebears.co.uk можете да пронајдете многу интересни податоци за презимињата ширум светот, како и да проверите колку е често вашето презиме во светот.

Според потатоците во оваа база, најчесто презиме во Македонија е Стојановски, а го носат повеќе од 11.700 луѓе.

Следат Николовски, Стојановска и Трајковски, додека во првите десет презимиња се наоѓаат и Јовановска, Петровски, Јовановски, Николовска, Ивановски и Трајковска.

На страницата Forebears.co.uk можете да пронадете повеќе податоци.

Најнови вести од Centar.mk