Еден месец по воведувањето на новата интервентна мерка, откупена е една третина од индустриските јаболка

Министерството за земјоделството, шумарство и водостопанство изминатиот период презема серија мерки за развој на овоштарството, вклучително и за производството на

Read more

Информативна сесија (отворен ден) и обука за граѓанските организации за повикот со заинтересираните подносители граѓански организации

Информативна сесија (отворен ден) и обука за граѓанските организации за повикот со заинтересираните подносители граѓански организации која ќе се одржи

Read more

Советот на Општина Ресен предмалку даде зелено светло: Со 9 гласови За и 6 воздражни изгласана точката за реконструкција на три важни улици во Ресен

Советот на Општина Ресен на денешната вонредна седница чија единствена точка беше Предлог-Одлука за намера за реализација на проект за подобрување

Read more