Нешто се случува: Америка ги става нуклеарните бомбардери на постојано дежурство – првпат од 1991

Воздухопловните сили на САД се подготвуват на целодневно дежурство да ги стават бомбардерите со нуклеарно вооружување, пишува „Вашингтон тајмс“. Бомбардерите

Read more