Штом ќе изеде една банана, тој се преобразува: Се сеќавате ли на Кире Бананамен?

Бананамен, британски цртан филм, настанал 1983 година во продукција на Би-Би-Си.

Овој суперхерој за прв пат се појавил како главен јунак во стрип 1980 година, а бил осмислен како пародија на суперхероите во Велика Британија.

Централната личност од серијата е навидум обичниот ученик Ерик (на нашите телевизии беше Кире). Но, кога Ерик ќе изеде банана, станува Бананамен - јунак со надчовечка сила кој има моќ да лета.

 

ПРЕБАРАЈ