Денес е полна Месечина: Нејзиното влијание на луѓето ќе биде МНОГУ СИЛНО - еве што не треба да правите

Денес е 6 септември, и полна Месечина - таквата појава претставвуа астролошка опозиција на Сонцето и Месечината, односно период кога Месечината прима најмногу светлина од Сонцето.

Денес е полна Месечина: Нејзиното влијание на луѓето ќе биде МНОГУ СИЛНО - еве што не треба да правите

 

Месечината е небесно тело најблиско до Земјата и нејзиното влијание на луѓето е многу моќно. Сите знаеме дека влијае на плимата и осеката, но помислете што му прави на човечкиот организам кој содржи 70 отсто вода. Месечината има најсилно влијание кога е во фаза, односно кога е млада и полна.

Таа светлина е чиста енергија. Ако сме во хармонија со самите себеси, полната Месечина ќе ни донесе многу позитивни вибрации.

Народно верување

Според некои народни верувања за време на полна Месечина и денот потоа треба да избегнуваме несогласувања со соседите бидејќи од тие караници ќе излезат многу повеќе невољи отколку обично.

Исто така, се верува дека ако сте болни, не треба да гледате во полната Месечина, бидејќи со тоа ќе го успорите процесот на оздравување.

Исто така, се зборува дека во фаза на растечка Месечина, побргу се заљубуваме и емоциите вријат, па ноќта со полна Месечина е идеална за заведување и секс.

Античките дами биле убедени дека баш тие ноќи е најубаво и најпожелно, па посебно се подготвувале и се разубавувале.

ПРЕБАРАЈ