Ураганот Ирма го вшмука морето - „Буквално нема море, плажата и океанот исчезнаа“ (ВИДЕО)

Ураганот Ирма е толку силен што го „вшмукал“ морето од плажите на Бахамите.

Ураганот Ирма го вшмука морето - „Буквално нема море, плажата и океанот исчезнаа“ (ВИДЕО)

 

Анџела Фритз, уредничка на рубриката Временска прогноза во Вашингтон пост, потврдила дека тој феномен се случува за време на исклучително моќни урагани, како Ирма.

На социјалните мрежи се објавени бројни снимки од овој феномен на Бахамите.

„Буквално нема море. Плажата и океанот исчезнаа“ - напишал еден корисник.

ПРЕБАРАЈ