Заврши времето кога ВМРО-ДПМНЕ преку своите министри го правеше ОВА!

- Заврши времето кога ВМРО-ДПМНЕ преку своите министри цели 11 години ги задолжуваше граѓаните прекумерно и нетранспарентно без тие да знаат за која цел се создаваат нови долгови што тие ќе ги плаќаат во иднина. Заврши времето на непродуктивни трошења и скапи задолжувања, што беше главна одлика на владеењето на ВМРО-ДПМНЕ, се вели во денешното соопштение на СДСМ.

Заврши времето кога ВМРО-ДПМНЕ преку своите министри го правеше ОВА!

- Новата Влада предводена од СДСМ преку сериозен пристап и во интерес на граѓаните, ќе работи на стабилизација на огромниот јавен долг од над 50 % од БДП што ВМРО-ДПМНЕ со своето неодговорно, расипничко и нетранспаретно работење го остави како товар на идните генерации.

Сите нетранспарентни задолжувања направени изминативе години ќе подлежат на ревизија и за сите злоупотреби на пари на граѓаните ќе следува одговорност! - се вели во соопштението.

повеќе.. http://sky.mk/biznis/492520-zavrshi-vremeto-koga-vmro-dpmne-preku-svoite-ministri-go-praveshe-ova

ПРЕБАРАЈ