УЈП ПРЕДМАЛКУ ИЗЛЕЗЕ СО ЛИСТА НА ИМИЊА И ФИРМИ - Еве кој колку должи данок!

Над 4.539 фирми и граѓани должат милиони евра за неплатен данок, покажува најновата листа на Управата за јавни приходи (УЈП).

УЈП ПРЕДМАЛКУ ИЗЛЕЗЕ СО ЛИСТА НА ИМИЊА И ФИРМИ - Еве кој колку должи данок!

 

Меѓу оние што не платиле данок со највисоки суми се државните јавни претпријатија. На листата се и приватни фирми, загубарите и компании во стечај.

Јавното претпријатие за заштита и одржување на регионалните и магистралните патишта по основ на неплатен данок на државата ѝ должи околу 7,5 милиони евра за данок на додадена вредност и данок на добивка.

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр.8/2017 за долгови доспеани до 31.04.2017 и неплатени до 31.07.2017 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е:

повисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност; и
повисок од 300.000 денари за правните лица.

Листата на должници се објавува на веб страницата на Управата за јавни приходи согласно член 9 од Законот за даночна постапка.

 Превземи го документот (1 MB)

ПРЕБАРАЈ