На оваа земја потребни и се работници- плата и до 12.000 евра

Во оваа земја се заработува повеќе отколку било каде во светот, но високи се и трошоците за живот.

На оваа земја потребни и се работници- плата и до 12.000 евра

 

Порталот Swissinfo.ch објави водич колку во просек се заработува со одредени професии:

Фризер - 2.426 евра

Цвеќар - 3.800 евра

Графички дизајнер - 3.545 евра

Столар - 3.761 евра

Работник во пошта - 3.761 евра

Пекар - 3.800 евра

Автомеханичар - 4.152 евра

Кондуктер во воз - 4.253 евра

Софтвер девелопер - 4.299 евра

Возач на авотбус - 4.533 евра

Новинар - 5.179 евра

Социјален работник - 5.828 евра

Учител - 7.000 евра

Офицер во војска - 7.600 евра

Јавен обвинител - 9.704 евра

Главен доктор во болница во Цирих - 12.824 евра

ПРЕБАРАЈ