„Катар ервејс“ ќе биде симнат од тронот: Новиот најдолг директен лет ќе биде од Сиднеј до Лондон

Австралиската авиокомпанија „Квантас“ ги претстави плановите за најдолгиот директен комерцијален лет во светот.

„Катар ервејс“ ќе биде симнат од тронот: Новиот најдолг директен лет ќе биде од Сиднеј до Лондон

 

„Квантас“ се надева дека нејзините авиони од 2022 година ќе летаат директно од Сиднеј до Лондон. Според генералниот директор на компанијата, Ален Џојс, два производители веќе работат на авиони кои наскоро ќе може да ја извршуваат таа зада

Повеќе...

ЕЛЕМ: Фирмата на Кочан понуди екстремно ниска цена за ископ на јаглен и јаловина

По објавата на Макфакс дека фирмата на обвинетиот бизнисмен и сопственик на ТВ Нова, Сеад Кочан, „Транс мет“ од Скопје, се јавила на објавен оглас од АД Електрани на Македонија и понудила најниска цена за ископ на јаглен и јаловина за рудниците во Битола, соопштение испрати државната компанија, во кое известува дека на електронската негативна ценов

Повеќе...

Три проценти од населението заработува колку пола држава

Jaзот меѓу богатите и сиромашните во Македонија е највисок од земјите во Европа, покажа првата ваква анализа на Министерството за финанси. 3 проценти од Македонците заработуваат исто колку и 50 отсто од граѓаните во земјата, покажуваат податоците од годишните извештаи на УЈП за нееднаквоста меѓу богатите и сиромашните.

Три проценти од населението заработува колку пола држава

 

Според анализата, во Македони

Повеќе...

ПРЕБАРАЈ