СЕ СЛУШААТ СИРЕНИ - Вечерва голем пожар се шири кон оваа скопска општина

Вечерва голем пожар го зафати селото Кондово, во близина на Ѓорче Петров кај обиколницата.

СЕ СЛУШААТ СИРЕНИ - Вечерва голем пожар се шири кон оваа скопска општина

 

Според информациите во моментов десетина противпожарни возила и неколку десетици пожарникари се справуваат со огнената стихија која се ближи до првите куќи.

Пожарот зафати голема површина на нискостеблеста шума.

ПРЕБАРАЈ