ПЕКОЛ: Температури и до +48 степени Целзиусови!

Ден пред официланиот почеток на летото, југозападот на САД е погоден од големи жештини, а температурата во некои градови достигнала и до 48 степени Целзиусови.

ПЕКОЛ: Температури и до +48 степени Целзиусови!

 

Најлошо е во Феникс, каде е забележана температура од 48 степени, а ништо помалку не е и во Вегас каде е забележана температура до 47 степени.

Високи температури се забележани во Аризона, Невада и Калифорнија.

Поради жештините, во Лос Анџелес отворени се центри за разладување каде жителите, кои немаат клима уреди, можат да се разладуваат до 22 часот.

Поради високите температури компанијата Американ ерлајнс откажала околу 40 летови од аеродромот во Феникс.

повеќе.. http://sky.mk/svet/492515-pekol-temperaturi-i-do-48-stepeni-celziusovi

ПРЕБАРАЈ