Град го погоди селото Подмочани

Повеќе села околку селото Подмочани, преспанско повторно се погодеи од град.

 

Дали ова е уште еден страшен удар за јаболкопроизводителите?

Минатата година вистински хорор и се случи на Преспа, притоа уништувајќи многу јаболкови насади. Проценките беа дека беа уништени дури 90 проценти од вкупниот број на насади.

ПРЕБАРАЈ