ЖИВКО ГОШАРЕВСКИ ЈА КРЕНА ПРЕСПА НА НОЗЕ – ОВАА ЕСЕН СЕ ВРАЌА ЖИВОТОТ ВО РЕСЕН!

Некогаш богата Преспа денес е на колена, а Ресен со ископани улици и исушени палми. Училиштата се со блокирани сметки и без огрев. Ресен е општина со села без вода за пиење. Ние ќе го запреме иселувањето од Преспа. Ќе го развиваме Ресен и ќе му дадеме нов вредносен систем, рече меѓудругото кандидатот за градоначалник на СДСМ за општина Ресен, Живко Гошаревски.

Повеќе...

Учениците од „Гоце Делчев“ - Ресен со голем успех на натпреварот по Англиски јазик

По одржаниот училишен натпревар по Англиски јазик, учениците од ОУ „Гоце Делчев“, под менторство на Снежана Јанчевска беа избрани за регионален натпревар. На натпреварот учествуваа 11 ученици. Во Струга од нив за на државен натпревар се пласираа 9 ученици.

Повеќе...

Младите од Ресен подготвија документи за решавање на нивните проблеми и потреби

Здружението за локален развој Акција Плус – Ресен во рамките на проектот „Зголемување на младинскиот активизам во Ресен“, поддржан од Проектот на УСАИД за граѓанско општество, кој го спроведува Фондацијата Отворено општество - Македонија на 7 април 2016 г. организираше јавна дебата за предлог - стратегијата за решавање на проблемите и потребите на младите од општина Ресен.

Повеќе...

Јавна дебата за Предлог - Стратегијата за решавање на проблемите и потребите на младите од општина Ресен

Здружението за локален развој „Акција Плус“ – Ресен во рамките на проектот „Зголемување на младинскиот активизам во Ресен“, објавува повик за учество на јавна дебата за предлог - стратегијата за решавање на проблемите и потребите на младите од општина Ресен.

Повеќе...

Локалната власт на општина Ресен нема интерес за решавање на потребите и проблемите на младите во Ресен

Здружението за локален развој Акција Плус -Ресен преку проектот „Зголемување на младинскиот активизам во Ресен“ спроведе шест еднодневни работилници, каде што заедно со млади луѓе од Ресен и консултант креираа документ според принципот „од млади за млади“ со што младите од Ресен дирекно ќе придонесат за подобрување на нивниот статус и живеење во општина Ресен, а воедно ќе и помогнат на локалната самоуправа побрзо и поефикасно да се фокусира за решавање на младинските потреби и проблеми.

Повеќе...

Јавен повик за учество на работилници за креирање предлог - стратегија на млади во општина Ресен

Здружението за локален развој „Акција Плус“ – Ресен во рамките на проектот „Зголемување на младинскиот активизам во Ресен“, објавува повик за учество на работилници за креирање предлог – стратегија за млади во општина Ресен.

Повеќе...

Презентација на проектните резултати од проектот „Зголемување на младинскиот активизам во Ресен“

Здружението за локален развој „Акција Плус“ – Ресен ќе организира промотивен настан за промоција на проекните резултати од проектот „Зголемување на младинскиот активизам во Ресен“ чија цел е да се поддржува и поттикнува младинскиот активизам и младинското учество во општествените текови и процесите на донесување одлуки во општина Ресен.

Повеќе...

Рурални приказни (Наговарам ти ќерко,дошикај са снаво): По моему, најдобар адвокат( или по наше абукат),во Преспава, е Крсте Назлија од Евла.И не само по моему...!

Рурални приказни (Наговарам ти ќерко,дошикај са снаво): По моему, најдобар адвокат( или по наше абукат),во Преспава, е Крсте Назлија од Евла.И не само по моему...!

Ги пренесува:Стевче Радевски

Повеќе...

Во Манастирот Пресвета Богородица во Јанковец Вечерната Литургија ќе се одржи на 30.04.2016 година (сабота) од 23 h до 04 h

По повод Велигденските Празници во Манастирот Пресвета Богородица во Јанковец Вечерната Литургија ќе се одржи на 30.04.2016 година( сабота) од 23 h до 04 h.

Повеќе...

Повик за учество на трибина на тема: ,,Потребата од акционен план за млади во општина Ресен’’

Здружението за локален развој „Акција Плус“ – Ресен во рамките на проектот „Зголемување на младинскиот активизам во Ресен“, објавува повик за учество на трибина каде ќе се дискутира за потребата од креирање на акционен план во општина Ресен.

Повеќе...

ПРЕБАРАЈ