Плажите во Стење и во Сливница останаа пасишта за крави

Пет месеци поминаа откако Владата најави дека ќе ги уредува плажите во туристичките места Стење и Сливница на Преспанско Езеро, но од тоа сè уште нема ништо. На 11 јули годинава, од Министерството за транспорт и врски најавија дека ќе почне уредувањето на вкупно 600 метри плажи на Преспанско Езеро, а ќе бидат опфатени населбите Сливница и Стење.

Повеќе...

Квалитетот на водата во Преспанско езеро треба да се подобри

Квалитетот на водата на Охридското Езеро е на задоволително ниво, додека на Преспанското Езеро се преземаат мерки за подобрување за да ги постигне очекуваните резултати, стои во Иницијалниот извештај за категоризација на Преспанското, Охридското и Скадарското Езеро.

Повеќе...

Регионот Преспа претставен на Експертскиот Саем и Конгрес за регионален и локален развој во Европа

Саемот Еурегиа 2014 е уникатен настан за локален и регионален развој кој се одржа по деветти пат и обезбеди атрактивна платформа за размена на знаења и идеи.

Повеќе...

Карапалевски: Ресенчани ги продаваат своите јаболка за САМО 1 ДЕНАР ПО КИЛОГРАМ!

- Ако по утрото се познава денот,веќе е извесно дека за преспанските земјоделци годинава ќе биде уште полоша од лошата 2013 година, изјави на прес-конференција Методи Карапалевски, претседател на СДСМ Ресен.

Повеќе...

ПРЕБАРАЈ