:
Заврши времето кога ВМРО-ДПМНЕ преку своите министри го правеше ОВА!

- Заврши времето кога ВМРО-ДПМНЕ преку своите министри цели 11 години ги задолжуваше граѓаните прекумерно и нетранспарентно без тие да знаат за која цел се создаваат нови долгови што тие ќе ги плаќаат во иднина. Заврши времето на непродуктивни трошења и скапи задолжувања, што беше главна одлика на владеењето на ВМРО-ДПМНЕ, се вели во денешното сооп

МАКЕДОНИЈА

На вечерашната седница Владата донесе повеќе одлуки за преиспитување на трошењето на буџетските пари од претходната власт, начинот на кој биле доделувани тендери и пари на фондации, а констатирала...

ПАРИ

Владата на Република Македонија донесе одлука за дополнителна финансиска поддршка на земјоделците – прозводители на праски со слаб квалитет. Станува збор за финансиска поддршка на производителите на праски, со откупна цена...

СВЕТ

Руската Дума усвои закон со кој се штитат личните податоци на официјалните личности, членови на нивното семејство, директори на државни компании и други, под заштита на Федералната служба за...

LIFE - Забава, култура, спорт...

Во Уметничката галерија – Куманово, на 23-ти jуни во 20 часот, ќе се отвори изложбата „Почеток без крај” на ликовните уметници Ана Ивановска и Ангел Миов во организација на НУ Музеј Куманово и ЗПРУ...

.

ПРЕБАРАЈ