Внимателно тргување на азиските берзи

Внимателно се тргува во четврток на азиските берзи, а поддршка на пазарите им пружа и стабилизацијата на цените на суровините и добрите економски показатели.

Внимателно тргување на азиските берзи

 

На Токиската берза Nikkei индексот околу 7:30 часот беше во плус 0,3 отсто, додека цените на акциите во Јужна Кореја, Австралија, Шангај и Хонг Конг пораснале меѓу 0,1 и 0,4 отсто.

Благодарение на тоа, MSCI индексот на азиско-пацифичките акции, без јапонските, во 7:30 часот беше во плус 0,1 отсто./извор:Макфакс

повеќе.. http://sky.mk/biznis/485131-vnimatelno-trguvanje-na-aziskite-berzi

ПРЕБАРАЈ