Во април економијата на еврозоната го достигна шестгодишниот врв

Во април економијата на еврозоната се зголемила со најбрзо темпо што е регистрирано во последните шест години, пренесува во петокот Франс прес.

Во април економијата на еврозоната го достигна шестгодишниот врв

 

Податоци на компанијата ИХС Маркит (IHS Markit) покажуваат дека во овој месец индексот на производствената активност (PMI) достигна 56,7 поени – што е највисока регистрирана вредност, а последен пат ваков раст е забележан во април 2011 година./извор:Макфакс

повеќе.. http://sky.mk/biznis/485234-vo-april-ekonomijata-na-evrozonata-go-dostigna-shestgodishniot-vrv

ПРЕБАРАЈ