ЕВЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ НА ПРВИОТ ПЕТОК ПОСЛЕ ВЕЛИГДЕН – Со сигурност ќе ви донесе среќа

Првиот петок по Велигден се смета за посебен, бидејќи на полноќ започнува источен петок и се смета дека на тој ден се случуваат чуда.

ЕВЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ НА ПРВИОТ ПЕТОК ПОСЛЕ ВЕЛИГДЕН – Со сигурност ќе ви донесе среќа

Имено, тој ден е посветен на Богородица, а уште и се вика Извор на лекувањето, па затоа верниците одат на најблискиот извор и се измиваат верувајќи дека ќе се излечат од разни болести.

повеќе.. http://sky.mk/mozaik/485245-eve-shto-treba-da-napravite-na-prviot-petok-posle-veligden-so-sigurnost-kje-vi-donese-srekja

ПРЕБАРАЈ