Се укинува народната музика - ќе се слуша само...

Наскоро во Нови Сад во рамки на акцијата „Класика секој ден“, фестивал на Дунавскиот сонат, ќе се слушаат само делата на најголемите светски композитори.

Се укинува народната музика - ќе се слуша само...

 

На некое време ќе бидат укинати народњаците, а класична музика ќе се пушта во градските автобуси, школи, книжарници, фестивали...

Целта на Дунавската соната е промовирање на класичната музика во секојдневните ситуации, а фестивалот ќе се обиде да собере што е можно поголем број на институции и невладини организации.

повеќе.. http://sky.mk/mozaik/489141-se-ukinuva-narodnata-muzika-kje-se-slusha-samo

ПРЕБАРАЈ