УЈП ОБЈАВИ ЛИСТА: Со имиња и презимиња објавени сите кои должат данок - еве кој колку должи кон државата!

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр.6/2017 за долгови доспеани до 28.02.2017 и неплатени до 31.05.2017 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е:

  1. повисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност; и
  2. повисок од 300.000 денари за правните лица.

УЈП ОБЈАВИ ЛИСТА: Со имиња и презимиња објавени сите кои должат данок - еве кој колку должи кон државата!

 

Ваква листа на должници УЈП објавува еднаш во месецот, најдоцна на 10-ти, на која се објавуваат имињата на должниците.

КЛИКНЕТЕ ТУКА ЗА ЦЕЛАТА : Листа на должници(1 MB)

повеќе.. http://sky.mk/biznis/492198-ujp-objavi-lista-so-iminja-i-preziminja-objaveni-site-koi-dolzhat-danok-eve-koj-kolku-dolzhi-kon-drzhavata

ПРЕБАРАЈ