ОДЛИЧНИ ВЕСТИ: Владата бара решение, на граѓаните ќе им се брише долгот?

Министерот за финансии на Хрватска Здравко мариќ, рекол дека се бара начин како Владата да помогне на илјадници блокирани граѓани, а еден од начините и отпис на долгот.

ОДЛИЧНИ ВЕСТИ: Владата бара решение, на граѓаните ќе им се брише долгот?

 

Мариќ истакна дека треба превентивно да се реагира, за да не се зголеми бројот на блокирани граѓани, и да се променат одредени законски и подзаконски акти.

- Денеска имате ситуација човек да е блокиран за 200 куни, а тој долг нараснал на 2000 куни. Размислуваме за прпомена на законите.", рекол Мариќ, велејќи дека има 330 илјади блокирнаи граѓани.

повеќе.. http://sky.mk/biznis/492346-odlichni-vesti-vladata-bara-reshenie-na-gragjanite-kje-im-se-brishe-dolgot

ПРЕБАРАЈ