Незаконски ловеле риба во Дебар, полицијата им ги заплени чамецот и мрежата

Полицијата во Дебар поднесе кривична пријава против жители на селото Долгаш, општина Центар Жупа, поради „незаконски риболов“.

Незаконски ловеле риба во Дебар, полицијата им ги заплени чамецот и мрежата

Пријавените го сториле делото во водите на Дебарското Езеро. Тие биле фатени во незаконит риболов од концесионерот на Дебарското Езеро, а потоа затекнати на местото од полициски службеници. При извршената контрола, кај пријавените пронајдени се и одземени еден чамец марка „Интекс-Еxплорер 400“ и една мрежа во должина од 400 метри./извор:Макфакс

повеќе.. http://sky.mk/makedonija/492388-nezakonski-lovele-riba-vo-debar-policijata-im-gi-zapleni-chamecot-i-mrezhata

ПРЕБАРАЈ