Земал рачен фрлач на ракети и испукал во 40 см дебело непробојно стакло. Крајниот резултат? НЕВЕРОЈАТНО!

Непробојното стакло досега спасило безброј животи нудејќи заштита од огнено оружје, а може да се каже дека е прилично ефикасно. Но, дали може да не заштити и од поголемо „поексплозивно“ оружје?

Земал рачен фрлач на ракети и испукал во 40 см дебело непробојно стакло. Крајниот резултат? НЕВЕРОЈАТНО!

 

Луѓето од Јутјуб каналот „Crash Zone“ одлучиле да го тестираат непробојното стакло до крајни граници, така што во него ќе испукаат ракета РПГ-7.

Земале 45 слоеви непробојно стакло, и ги ставиле заедно. Дали тоа ќе биде доволно да го запре фрлачот на ракети. Откријте во наредното видео...

повеќе.. http://sky.mk/mozaik/492401-zemal-rachen-frlach-na-raketi-i-ispukal-vo-40-sm-debelo-neprobojno-staklo-krajniot-rezultat-neverojatno

ПРЕБАРАЈ