ЗАКОНОТ СТАПИ НА СИЛА: Државата на младите им плаќа половина рата од кредитот за стан!

Во Хрватска денес на сила стапува Законот за субвенционирање станбени кредити. Државата на младите лица четири години ќе им плаќа половина од ратата од кредит за купување на прв стан или куќа, а ако лицето добие или посвои дете во тој период, за секое дете рокот ќе се продолжува за уште две години.

ЗАКОНОТ СТАПИ НА СИЛА: Државата на младите им плаќа половина рата од кредитот за стан!

 

Се овозможува купување нови, но и користени станови и куќи во вредност до 1.500 евра квадрат, при што вкупниот износ кој државата го субвенционира не треба да преминува 100.000 евра.

Недвижнината може да биде и поскапа, но остатокот нема да биде субвенциониран, пишува ХРТ.

повеќе.. http://sky.mk/biznis/495284-zakonot-stapi-na-sila-drzhavata-na-mladite-im-plakja-polovina-rata-od-kreditot-za-stan

ПРЕБАРАЈ