ГОЛЕМА ТАГА – По големата борба со тешка болест почина познатиот американски режисер

Американскиот режисер Џорџ Ромеро по тешка борба со ракот на белите дробови почина на 77 годишна возраст.

ГОЛЕМА ТАГА – По големата борба со тешка болест почина познатиот американски режисер

Тажната вест ја соопшти неговата сопруга.

Ромеро беше познат по бројни хорор филмови, а најмногу по легендарниот серијал на зомби филмови „Ноќта на живите мртовци" (1968).

повеќе.. http://sky.mk/exclusive/495446-golema-taga-po-golemata-borba-so-teshka-bolest-pochina-poznatiot-amerikanski-rezhiser

ПРЕБАРАЈ