ПРЕСПАНСКА ПАНОРАМА: ФОТОГАЛЕРИЈА: Голем Град - единствениот остров во Македонија

Голем Град (или Змиски Остров) е остров во Преспанското Езеро - единствениот остров во Република Македонија.

Повеќе...

Преспанска панорама: село Стење

Селото Стење се наоѓа на 23 километри западно од централното градско подрачје на Ресен.


Повеќе...

ПРЕСПАНСКА ПАНОРАМА - ГАЛИЧИЦА, РАЈОТ НА ЗЕМЈАТА

Заради особените природни убавини и карактеристичниот растителен и животински свет на шумите и шумските предели на планината Галичица , еден поголем дел од неа, на површина од 22.750 хектари, во 1958 година е прогласен за национален парк. 

Image

Повеќе...

ПРЕБАРАЈ