Почина познатиот актер

Почина познатиот српски комичар Љубомир Убавкиќ, на 86 годишна возраст.

„Забавлја вас Мија Алексиќ“ „Самцима“, „Крвавој бајци“, „Граѓани села Луга“, Позориште у кучи“, „Отписани“, „Среќни лјуди“.

Тој е познат по Последната улога му беше во серијата „Село гори, баба се чешља“.

 

Source: Showbiz

Најнови вести од Centar.mk