8 новозаразени од коронавирус во Ресен

Во Ресен денеска се регистрирани 8 нови случаи на инфекцијата од коронавирус, што е највисока бројка за еден ден од јуни.

Во моментов на ниво Општина Ресен има 18 активни случаи, а од почетокот на пандемијата досега се заразиле 179 лица.