Ако на дланката ја имате оваа линија, вие сте вистински СРЕЌНИК!

Немаат сите луѓе линија на ангелот чувар – линија на дланката која е паралелна со линијата на животот. Ретки се среќниците кои имаат ваква „заштита“.

Таа, наводно покажува дека сте под заштита на ангел чувар, а луѓето кои ја имаат ги следи среќа во живтот, иако тие не се свесни.

Имаат добро здравје, имаат пари и лесно преминуваат преку препреките во животот. Наводно, луѓето кои имале таква линија преживеале некои страшни катастрофи и несреќи.

Долга линија – покажува дека човекот ќе биде под заштита на ангел цел живот.

Кратка линија – покажува дека во животот ќе има проблеми и невољи, но тие ќе бидат успешно решени.

На десната дланка – ангелот чувар е добиен во некој период од животот благодарение на заслугите, можеби добри дела.

На левата дланка – ова е показател дека некој добил ангел чувар од оној момент кога се родил.