Ако некогаш го видите ОВА суштество, веднаш бегајте!

Кога сте на одмор, обично очекувате да видите фантастични нешта, преубава природа, луѓе и животни.

Но, постојат животни кои на прв поглед изгледаат фасцинантно, но еден допир со нив може да ве донесе во животна опасност.

Оваа португалска медуза изгледа прекрасно на прв поглед, но не дозволувајте убавината да ве излаже. Нејзините пипци може да бидат долги и преку 9 метри, а контактот со нив носи страшни последици, кои може да ве парализираат…

Затоа, кога ќе го видите ова суштество на плажа, трчајте подалеку…