Официјални резултати од Пописот 2021: Во Ресен живеат 14.373 лица, најмногу Македонци -10.130 лица – а еве колку се мажи, а колку жени

Според официјалните податоци од пописот, бројот на жители во Ресен е драматично намален. Во Ресен живеат 14.373 лица. Има 4906

Read more