Официјални резултати од Пописот 2021: Во Ресен живеат 14.373 лица, најмногу Македонци -10.130 лица – а еве колку се мажи, а колку жени

Според официјалните податоци од пописот, бројот на жители во Ресен е драматично намален. Во Ресен живеат 14.373 лица. Има 4906

Read more

Ковачевски – Борел: Преговорите со Северна Македонија треба да почнат без дополнително одлагање

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски и високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност и

Read more

Регулаторна одлучи: Цените на горивата остануваат исти – еве по колку ќе се точи бензинот и дизелот

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија на 14.03.2022 година, одржа седница на која донесе Одлуката

Read more